Phone:
(701)814-6992

Physical address:
​6296 Donnelly Plaza
Ratkeville, ​Bahamas.

Kras boot schuren verwijderen

Krassen op de romp verwijderen

Krassen op de romp van een boot kunnen om verschillende redenen ontstaan.

Aanvaringen:
Boten kunnen krassen oplopen als gevolg van aanvaringen met andere boten, steigers, rotsen of obstakels in het water. Een onoplettend moment of slechte weersomstandigheden kunnen bijdragen aan dergelijke aanvaringen.

krassen op de romp

Schuren tegen objecten:
Bij het aanmeren of vertrekken kunnen boten tegen objecten zoals pieren, dokken of boeien schuren, wat krassen op de romp kan veroorzaken.

Zand en vuil in het water:
Zand, schelpen en ander vuil in het water kunnen aan de fenders zitten en tegen de romp schuren en krassen veroorzaken.

krassen op een boot

Onjuist gebruik van ankers:
Onjuist gebruik van ankers, zoals het ophalen van een anker zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kan krassen veroorzaken wanneer het anker over de romp schraapt.

Aanwezigheid van harde voorwerpen in het water:
Drijvende voorwerpen zoals drijfhout, boomstammen of afval kunnen een bedreiging vormen en krassen op de romp veroorzaken als de boot ermee in aanraking komt.

Normale slijtage:
In de loop van de tijd kan de romp van een boot slijtage vertonen door normaal gebruik, wat kan leiden tot oppervlaktekrassen.

Kan ik de krassen uit mijn romp van mijn boot zelf verwijderen?


Met de juiste kennis en tools in handen, kun je vrij lichte krassen op een boot verwijderen. Toch zien wij in de praktijk dat het vaak mis gaat en daardoor de schade juist groter gemaakt is dan dat het al was. Het vereist zeker enige ervaring!

Het beste is om van onze expertise uit te gaan zodat wij kunnen bepalen of de krassen verwijderd kunnen worden of gerepareerd met gelcoat.