Boot skai wandbekleding of plafond vervangen

Is de skai wandbekleding of het plafond in de boot aan vervanging toe? Meestal laat skai, vinyl of stoffen bekleding los in de boot doordat het schuim na vele jaren is verpulverd door ouderdom en vocht in het interieur van de boot. De enige optie is dan het vervangen van het materiaal door nieuwe skai bekleding te verlijmen. 
Op de onderstaande foto is de wandbekleding en het plafond van skai  smerig en het schuim laat los waardoor er ook steeds verpulverde schuim van het plafond naar beneden komt vallen in het interieur van de boot.

Het oude skai moet  verwijderd worden, maar eerst moet alles worden gedemonteerd zoals lampen, latjes, raamlijsten en het plafond zelf. Pas daarna kan het oude skai in de boot verwijderd worden.  Al het oude schuim dient hierna goed te worden verwijderd met staalborstels en schuurpapier en daarna stofvrij gemaakt te worden en ontvet om een goede hechting te creëren voor de lijm.

Er moeten eerst mallen gemaakt worden zodat daarna kan worden begonnen aan het uitsnijden van het skai in de boot. Nu wij een stuk skai op maat hebben gemaakt kunnen wij beginnen met het verlijmen van het skai in het interieur van de boot.