Phone:
(701)814-6992

Physical address:
​6296 Donnelly Plaza
Ratkeville, ​Bahamas.

Het repareren van gelcoat op de romp van een boot kan wat aandacht en zorg vereisen. Gelcoat is de beschermende buitenlaag van de romp en beschermt het glasvezelweefsel van de boot.

Gelcoat is een gespecialiseerd type hars dat wordt gebruikt als buitenste laag op de romp van boten en andere composietstructuren, zoals sommige watersportartikelen en zwembaden. Het doel van gelcoat is om de onderliggende vezelversterkte kunststof (meestal glasvezel) te beschermen tegen de elementen en om een glad en esthetisch aantrekkelijk oppervlak te creëren.

Enkele belangrijke kenmerken van gelcoat zijn:

  1. Bescherming: Gelcoat biedt bescherming tegen waterinfiltratie, UV-straling, chemicaliën en algemene slijtage. Het beschermt de structurele vezels en behoudt de integriteit van het materiaal.
  2. Esthetiek: Gelcoat geeft het oppervlak een gladde en glanzende afwerking. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en kan worden aangepast aan de gewenste esthetiek van het product.
  3. Weerstand tegen verkleuring: Gelcoat is vaak geformuleerd om bestand te zijn tegen verkleuring door blootstelling aan de zon en andere omgevingsfactoren.
  4. Toepassing: Het wordt doorgaans aangebracht als een vloeibare hars op de mal voordat de vezels worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de gelcoat het buitenoppervlak van het voltooide product vormt.
  5. Herstelbaarheid: Gelcoat is over het algemeen herstelbaar. Kleine beschadigingen, zoals krassen, kunnen worden gerepareerd door nieuwe gelcoat aan te brengen en deze uit te harden.

Het repareren van gelcoat, zoals eerder besproken, omvat vaak het schuren van het beschadigde gebied, het aanbrengen van nieuwe gelcoat en het zorgvuldig polijsten om een naadloze en aantrekkelijke afwerking te verkrijgen.