Phone:
(701)814-6992

Physical address:
​6296 Donnelly Plaza
Ratkeville, ​Bahamas.

Boot_polijsten_en_poetsen

Boot poetsen en polijsten

De beste methoden voor het professioneel poetsen van een boot

Wil je jouw boot echt laten schitteren? Dan is een professionele polijst en poetsbeurt de perfecte oplossing. Of je nu een trotse bootbezitter bent of een professionele jachteigenaar, het is belangrijk om je boot regelmatig te onderhouden. Een goed gepolijste boot zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar beschermt ook tegen schadelijke invloeden zoals zonlicht, zout water en vuil.

In dit artikel ontdek je de beste methoden voor het professioneel polijsten en poetsen van een boot. We bespreken de juiste materialen, technieken en tips voor een vlekkeloos resultaat. Van het reinigen van het oppervlak tot het aanbrengen van het juiste poetsmiddel, wij voorzien je van alle informatie die je nodig hebt.

Of je nu een doorgewinterde bootbezitter bent of een beginner in het bootonderhoud, deze gids zal je helpen om je vaartuig er als nieuw uit te laten zien. Dus pak je polijstmachine en volg onze stapsgewijze instructies. Je zult versteld staan van het resultaat en de bewonderende blikken die je boot zal ontvangen.

Wacht niet langer! Lees verder om te ontdekken hoe je je boot professioneel kunt laten glanzen.

Winner_850_Spiegel_Romp_Polijsten_En_Poetsen_1

De boot wassen en schoonmaken

Voordat je begint met het polijsten van je boot, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Begin met het schoonmaken van het oppervlak om vuil en vlekken te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat het polijstmiddel optimaal kan hechten en een glanzend resultaat oplevert.

Was de boot goed met de Yachtec All Round Cleaner. Dit middel zorgt ervoor dat eventuele resterende vuil- en zoutresten worden verwijderd, waardoor het polijstmiddel beter kan hechten.
Tevens verwijderd het siliconen resten. Gebruik een zachte borstel voor de gladde oppervlakken en een harde borstel voor de loopvlakken om de boot grondig te reinigen. Werk in secties en spoel regelmatig af om de All Round Cleaner en het vuil te verwijderen.

Na het wassen en reinigen is het belangrijk om de boot goed te drogen voordat je verder gaat met het polijsten. Gebruik een goede kunststof zeem om overtollig water te verwijderen. Zorg ervoor dat de boot volledig droog is voordat je begint met het aanbrengen van het polijstpasta. Dit voorkomt onnodig spetteren van de polijstpasta. Probeer zo schoon mogelijk te werken. Een boot poetsen is al veel werk en je zit niet te wachten op nog meer werk.

Verschillende bootmaterialen polijsten – staal, gelcoat of aluminium.

Het kiezen van de juiste boot poets en polijstproducten is essentieel voor een professioneel resultaat. Er zijn verschillende soorten polish en wax beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste producten te kiezen:

– Polijstpasta: Kies een polijstpasta die geschikt is voor het type bootmateriaal dat je wilt polijsten. Lees de productinformatie zorgvuldig door en kies een pasta die effectief krassen en oxidatie verwijdert. Wij maken altijd gebruik van de Medium Glass Renovator en de Heavy Gloss Renovator.

– Wax: Kies een wax die speciaal is ontworpen voor boten. Boten worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en water, dus het is belangrijk om een wax te kiezen die een langdurige bescherming biedt tegen UV-straling, zout water en vuil. De UV15-wax en de Reflex Polish zijn perfecte poetsmiddelen voor de boot.

– Polijstmachine: Als je een polijstmachine wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je er een kiest die geschikt is om een boot te polijsten Kies een machine met verschillende snelheden en instellingen, zodat je de controle hebt over het polijstproces.

Winner_850_Spiegel_Romp_Polijsten_En_Poetsen_2

Belangrijke Stappen bij het Polijsten en Poetsen

  1. Reinigen: Het begint met een grondige reiniging om vuil, zout en andere verontreinigingen te verwijderen voordat het polijsten begint.
  2. Polijsten: Gebruik van de juiste polijstmiddelen en -apparatuur om krassen, oxidatie en vlekken te verwijderen en de glans te herstellen.
  3. Beschermende Wax: Het aanbrengen van een beschermende waxlaag na het polijsten om het oppervlak te beschermen tegen schadelijke elementen.
  4. Regelmatig Onderhoud: Periodiek polijsten en poetsen helpt bij het behouden van de glans en bescherming. Dit moet afhankelijk van het gebruik van de boot regelmatig worden herhaald.
Winner_850_Spiegel_Romp_Polijsten_En_Poetsen_4